woensdag 17 mei 2017

Diamanten huwelijk Henk en Janny Luijken-Noppen


Berkel en Rodenrijs – Sinds hun eerste ontmoeting in Pijnacker zijn zij onafscheidelijk. Zestig jaar geleden stapten Henk Luijken en Janny Noppen in het huwelijksbootje. Burgemeester Pieter van de Stadt ging bij het bruidspaar langs om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

Door Andrea van der Houwen

“De bruid verklaarde de toestemming tot dit huwelijk van haar vader verzocht en verkregen te hebben’. Deze, met de hand geschreven tekst, staat op een kopie van de originele trouwakte die burgemeester Van de Stadt voor het zichtbaar verraste echtpaar meebracht.
De 87-jarige Henk, in die tijd dragline machinist, viel op Janny(85) omdat ze ‘gewoon een knappe meid was’.
Janny lette er daarentegen meer op ‘dat hij goed gekleed was.’ Ook heden ten dage houdt Janny van proper en opgeruimd. Tijdens het koffiedrinken met de burgemeester plukt zij regelmatig een pluisje van haar mans colbert. “Als het huis op orde is gaan we samen de tuin in.” De twee dochters en twee zoons beamen dit in koor en zeggen erfelijk belast te zijn voor wat betreft het schoonmaken. “Geen slechte eigenschap toch?”, concludeert een van hen lachend. 

Meteen bij binnenkomst overhandigt burgemeester Van de Stadt de trouwakte aan het diamanten bruidspaar. Samen ontcijferen zij de handgeschreven tekst.


Aan de koffie met de burgemeester komen de verhalen van vroeger los. “Mijn vader was veilingschipper,” weet Luijken zich te herinneren, “ik heb hem een paar jaar geholpen maar later werd ik dragline machinist.” 
Trots laat Luijken een foto aan de burgemeester zien met daarop zijn dragline.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten