woensdag 9 november 2016

Groeten uit De Tuinen

Bleiswijk


'Vakantie in eigen huis’ in de Tuinen

Bleiswijk - In een tijd waarin zorginstellingen niet altijd even positief in het nieuws komen, is het hartverwarmend om te zien hoe de verzorgenden van de Tuinen hun stinkende best deden om het leuk en gezellig te maken voor de bewoners. Hier en daar werd nog een knoopje vast gemaakt, een jurk goed geschikt en een glaasje advocaat ingeschonken voordat de 'Vakantie in eigen huis' begon.


Zonder koffer, paspoort of vliegticket vierden de bewoners van de Tuinen een onvergetelijke vakantieweek. Slechts een goed humeur en een gezonde eetlust waren nodig voor een welverdiende 'vakantie in eigen huis'. Dankzij vele gulle giften van de plaatselijke winkeliers en enkele tuinders uit de omgeving zetten de verzorgsters samen met vrijwilligers een week lang de bloemetjes buiten. Of liever gezegd 'binnen', met mooie voorstellingen en lekkere hapjes, in het Atrium.
Bestemming Indonesië bracht een Balinese dans. Rondom de prachtige, met en door de bewoners zelf gemaakte, bloemstukken van orchideeën bewogen de danseressen sierlijk en gracieus op de muziek.


Om in Afrikaanse sferen te komen nam muzikant Ouzin Diop tien djembé trommels mee. De bewoners konden bijna niet wachten en trommelden en klapten enthousiast met de djembé speler mee. Ook de verzorgsters en vrijwilligers gaven een flinke roffel op de trommel. Sommigen waagden zelfs een dansje.Op de laatste dag van de vakantie landden de reizigers  weer veilig op Hollandse bodem. Met tulpen, oer Hollandse stroopwafels, pannenkoeken en het spel ‘Ik hou van Holland’ was het vooral 'nagenieten'.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten