woensdag 11 februari 2015

Russian School of the Arts in BleiswijkBleiswijk - Het beste in jezelf naar boven halen en daarvan genieten. Het zijn mooie woorden die Peter van Strien gebruikte op de informatiemiddag voor naschools kunstonderwijs. De directeur van de Russian School of the Arts biedt in samenwerking met alle Bleiswijkse basisscholen vanaf 6 maart elke vrijdagmiddag een pakket kunstvakken aan zoals zang, dans, theater, tekenen, piano en viool.

           
                                                                                
 Alicia, Taïcia en Anastacia in the Dance of the Reed Pipes  (Tchaikovsky), begeleid door artistiek leider en hoofddocente van de kunstschool Ilma Achmadeeva.


“Wij gebruiken de ruimte in de school die in ruil daarvoor van ons kunstonderwijs onder haar dak krijgt. Een win-win situatie dus,” zegt de medeoprichter van de kunstschool enthousiast waarna hij geïnteresseerde ouders een eerste indruk van de te volgen lessen geeft, geïllustreerd door twee mini dansvoorstellingen. “Kinderen die er zin in hebben en er hard voor willen werken kunnen ver komen. Op zangles leer je alleen niet altijd liedjes die je leuk vindt maar liedjes die goed zijn voor je stem.”

Nadat van Strien een balletje had opgegooid bij Klimophoeve directeur Arthur Mandos werd het initiatief voor het kunstonderwijs omarmd door de andere Bleiswijkse basisscholen. De verschillende kunstvakken zijn over de scholen verdeeld. De Poort: Moderne Dans. De Wiekslag: Zang. De Klimophoeve: Tekenen en piano. De Anne Frank: Theater. De Oosthoek: Viool. Balletlessen worden in Rotterdam Hillegersberg gegeven omdat daar spiegels en bars voorhanden zijn. Alle basisschoolleerlingen kunnen inschrijven voor een gratis proefles en daarmee twee tickets winnen voor de kinderopera ‘Orpheus’ in de Doelen. Inschrijfformulieren zijn via de scholen of op www.russianschool.nl te verkrijgen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten