donderdag 27 november 2014

Nieuw schoolgebouw Melanchton Berkroden in jaren ’30 stijl
Brugklassers Romy Pameijer en Stef Noordermeer namen een kijkje bij de nieuwbouw van hun school, Melanchton Berkroden. In de toekomstige centrale hal, de “vertrekhal’,  laten zij de brooddoos nog maar even dicht. Hier je lunchpauze houden lijkt nog onwerkelijk maar over een maand of tien zal deze plek het middelpunt van de nieuwe school zijn.


Inspiratie voor de centrale hal van de nieuwe school haalde afdelingshoofd Kasper Roodenburg samen met het ontwerpteam uit het buitenland. “Het moet lijken op een ouderwetse stationshal zoals bij Gare du Nord in Parijs. Hiervandaan gaan de leerlingen bewust de wijde wereld in.”


Jaren ’30 stijl
De zuilen en lijsten aan de voorzijde van de school passen geheel in de sfeer van de jaren ’30 woonwijk. Auto’s blijven uit het zicht in een parkeerkuil. Fietsers gebruiken een aparte ingang aan de andere kant dan die van de woonwijk. Beneden bevinden zich alle praktijklokalen, de centrale hal en de aula. Boven geven vier vleugels met zestien theorie lokalen elk leerjaar een eigen domein. Roodenburg: “Een speciaal klimaatsysteem zorgt in elk jaargetijde voor een aangename temperatuur.”
Voor alle medewerkers ligt een korte zomervakantie in het verschiet. De oplevering is eind juni gepland. Alle 500 leerlingen starten het schooljaar 2014-2015 in een spiksplinternieuw schoolgebouw.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten