woensdag 17 april 2013

Oranje tintje in gemeentehuis
                                                 Lansingerland vrijdag 12 april 2013
“Wat zou ìk bij de burgemeester moeten doen?” Marieke Oostenbrink van de Bleiswijkse Oranjebazar had werkelijk geen idee waarom ze uitgenodigd was op het gemeentehuis. Ook voorzitter Maarten van den Bosch van speeltuin de Kievit in Berkel en Rodenrijs was zichtbaar nieuwsgierig. Toen burgemeester van Vliet hen meenam naar zijn kamer waar de oranje gebakjes en de glaasjes oranjebitter klaar stonden, begon er bij hen iets te dagen, namelijk dat het weleens met de komende inhuldiging te maken kon hebben.
Van Vliet legde uit dat het Nationaal Comité elke gemeente vijf ‘oranje strikken’ laat uitreiken aan de meest bijzondere initiatieven in het kader van de troonswisseling.
Hij beloont speeltuin de Kievit voor hun attractieve jeugd programma en prijst de Oranjebazar met de activiteiten in Bleiswijk waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan goede doelen. Marieke Oostenbrink is er even stil van maar zegt dan: "zonder al die mensen om mij heen zou het niet kunnen, we doen het met z’n allen”
Maarten van den Bosch laat weten de bijbehorende oorkonde te gaan inlijsten en ophangen. “Mooi toch voor al onze vrijwilligers, zo’n stukje erkenning?.”
De plaatselijke Oranjeverenigingen hebben al eerder een oranje strik ontvangen.
Alle uitverkoren organisaties mogen het logo gebruiken bij de eigen festiviteiten rondom de inhuldiging, zoals bij de bekendmaking van activiteiten via het programmaboekje, poster of website.
                              


Geen opmerkingen:

Een reactie posten