zondag 20 mei 2012

Omwonenden Kooipad Bleiswijk voeren actieDe rood-witte hekjes op het Kooipad in Bleiswijk zijn de  reden voor een actie van bewoners uit de directe omgeving.

De hekjes maken het fietsen voor de basisschoolkinderen van en naar De Wiekslag tot een ware survivaltocht. Onverlicht en als een onneembare vesting op twee plaatsen, ongeveer vijfig meter van elkaar, staan de obstakels verankerd in het asfalt. 

De reden van deze hekken is volgens de omwonenden, die de handen ineen slaan voor deze actie, het met hoge snelheid rijden van scooters terwijl nota bene op dit pad een verbod voor scooters geldt.

"De wereld op z'n kop is het" zegt een Beukenlaanbewoonster, waarna zij aanvult: "omdat scooterrijders zich hier niet aan de regels houden moeten fietsers, rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens halsbrekende toeren uithalen om heelhuids de poortjes te passeren. Zelf ben ik al een keer gevallen omdat ik met de fietstas achter een hekje bleef haken". Een ander vraagt zich af of je met een scootmobiel nu eigenlijk nog wel het Kooipad kan gebruiken en een bewoonster uit de nabij gelegen Meidoornstraat meldt ernstige geluidsoverlast van scooterrijders die zich noch van het verbodsbord, noch van de hekjes iets aantrekken en met groot kabaal deze hindernissen nemen.

Het actiecomité gaat met een groot aantal getekende klachtenformulieren aan de bel trekken bij de gemeente Lansingerland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten