vrijdag 3 november 2017

Mijn job is top - Adri Sonneveld

‘Er is altijd hoop op herstel’

Bleiswijk - Adri Sonneveld wist als klein meisje al heel zeker dat zij een ‘mensenmens’ zou worden. "Opgegroeid in een klein dorpje als oudste in een gezin van vijf en met veel vriendinnen om mij heen, was het al snel duidelijk dat ik later met mensen zou gaan werken.”

De interesse in het gedrag van mensen is voor Adri Sonneveld altijd de grote drijfveer geweest voor een carrière in de psychiatrie. Met vormingswerk voor jongeren en vrijwilligerswerk in het gevangeniswezen deed de therapeute een brok aan ervaring op waarmee zij in haar eigen praktijk aan de slag ging.


"Vanuit het warme gezin in het kleine Utrechtse dorp Kockengen was het best een grote stap om mijn vleugels uit te slaan. Maar ik wilde zo graag meer over mensen weten en leren, daar ligt mijn hart. Ik ging studeren aan de sociale academie in Ede en reisde heen en weer met de trein. Daar is mijn wereldbeeld wel breder geworden. Tijdens een stage van tien maanden, in psychiatrisch centrum Zon en Schild in Amersfoort, heb ik mijzelf pas goed leren kennen. Dat was een soort ontgroening. Ik was toen twintig jaar. Het heeft mijn persoon gevormd. In die tijd kon je niet zomaar elke baan krijgen die je wilde. Voor psychiatrie werd vaak ervaring gevraagd. Ik heb gekozen voor vormingswerk met jongeren. Het moederschap bracht mij naast heel veel vreugde helaas ook meerdere postnatale depressies en chronische migraine. Daardoor was een betaalde baan op dat moment onmogelijk. Gelukkig vond ik passend vrijwilligerswerk bij Gevangenenzorg Nederland. Ook is het mij gelukt de bachelor psychologie af te ronden. Dit alles komt nu samen in mijn eigen praktijk”. 


"Het wil het er bij mij niet in dat er geen hoop is op herstel bij psychosociale problemen. Ik heb ervaren dat er in de meest uitzichtloze situatie altijd íets mogelijk is." Kern van de therapie is voor Sonneveld empathisch luisteren. “Bij iemand die worstelt met psychische problemen help je door middel van oprechte aandacht en vakkundige zorg de ander ‘op weg’. Vandaar de naam: Praktijk Op Weg Bleiswijk.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten