vrijdag 1 september 2017

Een veelkleurige carière voor Larinda Bok

Mijn job is top – Larinda Bok – Image consultant

Bleiswijk - “Echt, mijn job is zó top!" Dit zegt Larinda Bok. "Ik kan mijn passie er volledig in kwijt. Pas negen maanden geleden ben ik overgestapt van manager in de zorg naar Image consultant. Het is de baan van mijn dromen, die ik nu realiseer.”

Bok durft zichzelf best een mensenmens te noemen. “Het is zo mooi als je op je zesenvijftigste nog een carrière switch kan maken waarmee je jezelf, maar ook andere mensen energie geeft.” Als image consultant vertaalt Bok het innerlijk van de mens naar de buitenkant door het geven van advies over kleur- en kleding. “Hiermee geef je die persoon op een positieve manier meer zelfvertrouwen.”

“Ik wilde altijd al zuster zijn. Mensen helpen om beter te worden. Dat ik in de zorg ging werken was dus geen verrassing. Ik heb dat met veel plezier gedaan. Vooral de ouderenzorg zit nog altijd in mijn hart. Je krijgt zoveel waardering van oudere mensen. Ik was nog volop in de running toen er opeens een moment van bezinning kwam. Ik wilde iets anders gaan doen. Het vak image consulting kwam op mijn pad en ik ging uitzoeken of de opleiding bij mij paste en of ik wel als zelfstandig ondernemer zou kunnen werken. Ik deed hier een assessment voor dat goed uitpakte. Mijn opleiding ‘coaching’, die ik volgde vanuit de zorg, helpt mij om bij een cliënt een laagje dieper te gaan. Mijn grootste drijfveer is om anderen te inspireren om het maximale uit zichzelf te halen. Soms mis ik het contact met collega’s, maar dat compenseer ik door te sparren met andere ondernemers op netwerkbijeenkomsten. Ik doe nu waar ik blij van wordt, dat had ik in mijn vroegere werk ook wel maar nu overheerst vooral het gevoel van vrijheid.”


 “In de periode waarin ik voor mijzelf alles op een rijtje wilde zetten wandelde ik veel. Tussen ‘het groen’ kon ik rustig nadenken hoe ik de ommezwaai ging aanpakken.”Geen opmerkingen:

Een reactie posten