donderdag 16 juni 2016

Isabelle en Lotte in actie voor Stichting Jarige JobBergschenhoek – Naast zelf feest vieren omdat hun Willibrordschool twintig jaar bestaat, kregen de zevendegroepers van de ‘plus klas’ de opdracht om geld in te zamelen voor een goed doel. Isabelle en Lotte waren het snel eens. “Stichting Jarige Job”, zegt Lotte. “Kinderen die thuis niet zoveel geld hebben, krijgen nu toch een leuke verjaardag.”

Door Andrea van der Houwen

Eerst gingen Isabelle en Lotte langs bij Stichting Jarige Job voor wat meer informatie.  
Zij kregen te horen dat ruim zestigduizend kinderen in Nederland geen cadeautjes krijgen op hun mooiste dag van het jaar, niet kunnen trakteren en zich daarom zelfs soms ziek melden op school. De meiden kwamen op het idee om met spelletjes die ze zelf bedacht en gemaakt hadden, kleurplaten, zelfgemaakte armbandjes en heel veel lekkernijen, geld in te zamelen. Vele vaders, moeders, opa's, oma's van de basisschoolleerlingen kwamen langs. Aan het eind van de feestdag was alles uitverkocht.
Nadat alles was opgeruimd werd de buit geteld. Maar liefst tweehonderddertig euro hebben de twee klasgenootjes opgehaald. Binnenkort gaan Isabelle en Lotte het geld overhandigen aan Stichting Jarige Job.

Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een complete verjaardagsbox aan de ouders, zodat zij van de verjaardag van hun kind een echte feestdag kunnen maken.

Isabelle(links) en Lotte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten