maandag 13 juni 2016

Honderden jeugdvoetballers bij 3B Cup

Berkel en Rodenrijs - Op een zonovergoten sportpark Het Hoge Land namen de vier voetbalverenigingen van Lansingerland, C.V.V. Berkel, BVCB, Soccer Boys en TOGB, het tegen elkaar op met als inzet de felbegeerde 3B Cup wisselbeker. Honderden jongens en meisjes uit de categorie├źn F, E, D, en C kwamen in actie op de negen voetbalvelden van TOGB en CVV Berkel.

Rode bezwete hoofden, puntje van de tong uit de mond, en lopen, lopen en nog eens lopen op het loeiwarme kunstgrasveld. Bij de F16 van TOGB spat het voetbalplezier, maar ook de wil om te winnen, er vanaf. “Die telde echt niet, scheids, er was nog niet gefloten,” roept de keeper terwijl hij de bal alweer uittrapt.

“Voor hen is meedoen aan dit toernooi echt belangrijker dan winnen en ze blijven maar doorgaan ook al is het bloedheet,” zegt hun leider die  vanaf de zijlijn enkele aanwijzingen geeft. “Zij beseffen helemaal niet dat het om een beker gaat, ze willen gewoon graag voetballen.” Aan het eind van de dag blijkt dat ook de resultaten van deze voetballertjes wel degelijk meetelden voor het winnen van de wisselbeker. Na drie succesvolle edities van de 3B Cup, waarbij achtereenvolgens Soccer Boys, BVCB en CVV Berkel met de beker naar huis gingen, mocht TOGB de beker voor ‘de beste club’ in ontvangst nemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten