dinsdag 28 oktober 2014

Niet achter de geraniums maar op de pedalen


Bleiswijk - Samen met Thijs Troost stippelde Rinus Vollebregt dit jaar op de kop af negenentwintig fietsroutes uit. Elke maandag klokslag half twee startte een fietstocht van zo'n 30 tot 35 kilometer bij woonzorgcentrum De Leeuwerik.

Vollebregt legt hij uit dat een mix van gewone en elektrische fietsen meestal geen problemen oplevert. “Op kop houd je de gemiddelde snelheid netjes op 14 km per uur. De achterfietser fluit als er een ‘gat’ valt.” Naast de gebruikelijke koffiestop is er bijna aan het eind van elke rit altijd een kleine pauze. Tijdens deze ‘komkommerstop’ blijkt dat er niet alleen maar bandenplak en regenkleding in de fietstassen zit! Eind augustus ging de groep voor één keer verder van huis. Met fietsen op de auto’s naar ‘t Reeuwijkse Hout en vandaar peddelen via de Reeuwijkse plassen naar Oudewater. “Kijk,” zegt Vollebregt, “hier heb ik een foto. Zitten we ergens bij Woerden op het terras bij een volkstuinvereniging onder de druivenranken. Gewoon aan de beheerder gevraagd of we koffie mochten komen drinken. Zelf zorg ik dan in zo’n geval voor koek.”

Succes
De organisator over de populariteit van de Leeuwerikfietstocht: “We moeten niet aan ons eigen succes ten onder gaan. Met meer dan veertig fietsers is het niet veilig.”
Het seizoen werd op maandag 27 oktober feestelijk afgesloten. Na een, weliswaar iets kortere, rit genoot men gezamenlijk van een drankje in De Leeuwerik.
Later op de dag werd de groep verwacht bij atelier Eenvoud aan de Hoefweg voor een gezellige maaltijd.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten