woensdag 1 oktober 2014

Burendag in Bleiswijk: samen mozaïeken in de Leeuwerik

  'Koppen bij elkaar' op Burendag: Samen mozaïeken

  

                                  
Leeuwerik-bewoners en cliënten van Middin (dagbesteding voor mensen met een beperking) brachten het thema 'koppen bij elkaar' van de landelijke burendag letterlijk en figuurlijk in de praktijk: samen mozaïeken aan een bank in de tuin van het woonzorgcentrum. 
 
Eerst het woord ‘samen’  opvullen, daarna  allerlei mooie kleurtjes eromheen plakken. “Het werkt heel ontspannend, en is bovendien erg gezellig om samen te doen, net als puzzelen,” zegt begeleider van Middin, Brigit.(op de foto links) Wie geen zin heeft om te mozaïeken of al een beetje moe is zit er gewoon gezellig bij te kijken met een kopje koffie, geserveerd door de ploeg trouwe vrijwilligers. Op de achtergrond staat een betonnen bol klaar om later nog te mozaïeken. “Maar,”  zo vertelt gastvrouw Wil Minnai, “eerst zal een handige meneer hem vast moeten zetten voordat we daar mee aan de slag kunnen, daar hebben we gelukkig al iemand voor gevonden.”

Burendag wordt ondersteund door het Oranjefonds en is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten