dinsdag 22 oktober 2013

Winkelleegstand in Bleiswijk bijna nul


Het aantal leegstaande winkels in de dorpskern van Bleiswijk is tot een minimum gedaald. Het was lange tijd onrustig in het winkelgebied. Waar op de ene plek een winkel geopend werd, ging er elders wel weer eentje dicht. De lege etalages waren lange tijd een doorn in het oog van de plaatselijke ondernemers en het winkelend publiek. 

Met de komst van een hengelsportwinkel en een massagesalon zijn de meeste panden in het winkelgebied weer bezet. De deur van ‘Hengelsport Oostland’ aan de Plaats staat sinds vorige week wijd open. “Geen officiĆ«le opening”, zegt eigenaar Rob, “de mensen lopen maar gewoon binnen om te snuffelen tussen de hengels, dobbers en andere visspullen, ik ben nog druk bezig met het inrichten van de schappen. Mijn winkel in Pijnacker is inmiddels dicht en ik zocht een andere plek, liefst in Lansingerland. Hier zit ik goed, lekker dicht bij een parkeerplaats en in de buurt van de Rotte, een zeer geliefd viswater”.

Ietsje verder, om de hoek, aan de Dorpsstraat 31 opende ‘Erawan Traditioneel Thai Massage’  begin oktober haar deuren. Kunyanat toont er vol trots haar eerste eigen salon waar zij samen met andere Thaise dames gezichts- voet en lichaamsmassages geeft volgens de leer van Wat Po in Bangkok. Zij legt uit dat het gaat om behandelingen ter ontspanning van het lichaam en niet om erotische massages zoals sommigen denken. Enkele andere panden in de Dorpsstraat vonden al eerder een nieuwe huurder. Zo startte van der Velden Comfort Sanitair met de verkoop van aangepast sanitair op de plek waar twee generaties Hordijk jarenlang een drogisterij- en fotografiezaak runden. Verderop, aan de noordkant van het Kranenburgplein, begonnen Ariane Kok en Ingrid Koenen hun fotografie- en reclamestudio ‘by Koko’ in de voormalige schoenenzaak.        Aphrodite Bloemsierkunst en hobbywinkel het Schaartje gingen na een verhuizing op een nieuwe stek aan de slag. 

“Het ziet er nu een stuk gezelliger uit op het dorp en er is meer ‘loop’ over en rondom het het Kranenburgplein”, zegt een inwoonster van Bleiswijk, die haar inkopen het liefst in het eigen dorp doet. Cees Dicke van de winkeliersvereniging noemt de leegstand ‘redelijk’. Het goede nieuws van de nieuwe winkels wordt namelijk overschaduwd door de sluiting van reisbureau Globe als gevolg van de failliete reisorganisatie Oad”.2 opmerkingen:

  1. Ondertussen is Erawan massage aan de Dorpsstraat 31 te klein geworden en verhuisd ze de hoek om naar Plaat 13 in Bleiswijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ondertussen is Erawan massage aan de Dorpsstraat 31 te klein geworden en verhuisd ze de hoek om naar Plaat 13 in Bleiswijk.

    BeantwoordenVerwijderen