woensdag 25 september 2013

Speeleilanden grote trekpleister voor Bleiswijkse jeugd

BleiswijkBuiten spelen en ravotten onder schooltijd, wie wil dat niet? Het overkwam op vrijdag 20 september leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen de Oosthoek en de Wiekslag in Bleiswijk tijdens de officiĆ«le opening van drie speeleilanden in het Tuinpark. Wethouder Tymon de Weger hield een korte toespraak zodat de kinderen snel konden gaan spelen. “Nog niet helemaal af, maar vandaag openen we toch deze mooie speelplek die we het ‘Tuinpark’ noemen.”

 
Vooral het ‘Avontureneiland’ met spannende klimtoestellen en een waterpartij met kabelbaan was erg in trek. Hier en daar leverde het een paar natte voeten op. ‘Maar toch vind ik de kabelbaan het Ć llerleukst,” roept een meisje vanaf de grote mandschommel. 

 


Voor de allerkleinsten is er een ‘Speeleiland’ met een wip-wap, schommel, glijbaan en een speelhuisje. 
Sportievelingen van 12 jaar en ouder halen hun hart op bij het voetballen, basketballen en tafeltennissen op het ‘Sporteiland’. 


De Stichting Jeugd- en jongerenwerk, die een donatie uit het Oranjefonds kreeg voor dit project, stelde een programma samen waarmee de kinderen rouleerden door het speelparadijs. Na afloop stond voor iedereen een bordje poffertjes klaar.
Een gedeelte van de nieuwe speeleilanden in Bleiswijk is enkele dagen na de opening alweer gesloten. Dit tot teleurstelling van de Bleiswijkse jeugd. Rondom het ‘Avontureneiland’ staan hekken. De gemeente wil nog wat ‘puntjes op de i’ te zetten, zoals het plaatsen van verbindingsbruggen tussen de eilanden en het inzaaien van gras. Het is de bedoeling dat de klus net voor de herfstvakantie (19 oktober) geklaard is. Tot die tijd mag er niet gespeeld worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten