maandag 28 januari 2013

Terugkomdag smaakteam Bleiswijk

De jaarlijkse 'terugkomdag' voor de vrijwilligers van Smaakteam Bleiswijk bij Wageningen UR Glastuinbouw aan de Violierenweg werd  gehouden op donderdag 24 januari. 
Men koos bewust voor een avond om zo veel mogelijk panelleden in de gelegenheid te stellen er bij te zijn. De zaal was goed gevuld en met elkaar werd teruggeblikt op en nagepraat over de smaakproeven van het afgelopen jaar. Producten die men regelmatig proeft voor diverse opdrachtgevers zijn: tomaat, paprika, komkommer en soms ook meloen, bloemkool, spitskool, spruiten, peen en spaanse pepers.

Smaakproef zeekraal
Een  bijzondere proef was die van de zeekraal, door het thuis bereiden van een recept en het invullen van een vragenformulier ontstond een levendige manier van smaak testen al of niet met hulp van gezinsleden.
De resultaten waren verrassend en worden gebruikt voor  een zeekraalwijzer op internet.                                                           klik hier voor zeekraalwijzer


Demonstratie recept
Guus Vredenburg, de topkok achter Vredenburg Culinair, bereidde voor alle aanwezigen een recept met San Marzano tomaatjes en garnalen. Na afloop, tijdens het gezellige  borreluurtje, kon iedereen proeven van dit lekkere en makkelijk te bereiden hapje.Een kijkje in de toekomst
Ook in 2013  gaat het smaakteam weer verschillende mooie producten proeven. 
Kok Guus Vredenburg zal  maandelijks een recept ontwikkelen,  exclusief voor de proevers.


Panelleden gezocht
Door toenemende opdrachten voor het uitvoeren van een smaakproef zijn  nieuwe
panelleden nog steeds welkom, vooral  mannen en vrouwen tot 35 jaar worden verzocht te reageren op de oproep voor een goede verdeling van de smaakpanels.

Meer informatie via: 
Wouter Verkerke
Smaakteam Bleiswijk, Wageningen UR Glastuinbouw
Geen opmerkingen:

Een reactie posten