woensdag 18 januari 2012

Gezond nieuwsgierig en schrijfgraag

Helemaal op mij van toepassing dacht ik, toen ik dit eind 2009 las in het AlgemeenDagblad. Het was een oproep van de redactie van deze krant, zij zochten betrokken inwoners die hun buurt als hun broekzak kennen en daarover willen schrijven. 

Aangezien mijn werk voor het toenmalige Rabo 3B-Hoek Fonds ophield vanwege de fusie van de bank, leek mij dit een mooie gelegenheid om iets te kunnen betekenen voor alle stichtingen , verenigingen en andere vrijwilligersorganisaties die ik in de voorgaande jaren had leren kennen in de drie dorpskernen van Lansingerland; Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs.


Afscheid  3 B-Hoek Fonds 

Een e-mail was zo gestuurd en kort daarna begon ik  als buurtjournalist, later omgedoopt tot wijkcorrespondent.

Met veel plezier zend ik sindsdien allerhande nieuwsberichten  in op het gebied van cultuur, onderwijs, wonen, sport, natuur,  recreatie,  activiteiten voor jongeren en senioren , ondernemen, evenementen  en de gemeentelijke bekendmakingen.
Het  nieuws wordt geplaatst in de vorm van korte berichten op de buurtpagina's  van AD Rotterdams Dagblad  en AD Haagsche Krant.

Mijn ambitie is om in de toekomst grotere artikelen en/of columns te gaan schrijven, voorbeelden hiervan zullen op dit weblog te zien zijn.

1 opmerking: